Хубаво вижте какво ни чака, Бойковите полицаи още от сега започнаха с репресиите. До това доведе масовото негласуване и 60хил. полиция заедно с безбожно раздутата администрация плюс корпоративния и контролирания вот, отново се върнаха в ежедневието ни за да контролират живота ни и да ни погребват живи в собствената ни родина!!! Аз искам – ВЪЗРАЖДАНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Това е написал в социалната мрежа Светослав Йорданов под видео, на което си вижда как двама униформени повалят на земята мъж на пенсионна възраст и след борба му слагат белезници.

Униформените са служители на Общинска полиция. Случаят е от вчера, около 15 часа. Мъжът е задържан защото е отказал да им даде личната си карта за проверка и е осуетил изпълнението на служебните им задължения. На практика свиренето на улиците и събирането на пари е вид просия и е забранено в Наредба номер 1 за обществения ред на територията на Община Варна, съобщи пресатешето на ОД МВР-Варна, уточнявайки, че не е гледала видеото, а се позовава на началника на Общинска полиция Васил Начев.

Според юристи слагането на белезници в този случай е повече от позорно поведение и израз на проявена комплексарщина от страна на униформените. Да, те имат право да извикат служители на МВР, за да бъде установена самоличността на отказалия да даде личните си документи, но борбата на площада и белезниците са напълно излишни, категорични са същите.

Ако беше някой як мъжага, нямаше да посмеят да го заговорят, понеже стоят мирно на престъпниците, стигнаха до уличните музиканти, възмущават се гледали видеото.