Добричлийката Габриела Тодорова омагьоса журито на I Can See Your Voice и се превърна в любимата „Българска перла“, като стигна до финала в музикалния формат и изпълни песен със звездата Belle Perez.

Преди часове Габи победи в белгийския формат на известното в цял свят шоу – корейски патент, познато у нас като „Пееш или лъжеш“. Идеята на предаването е някой известен белгийски певец или певица с помощта на жури да познае измежду 7 участници кой от тях може да пее и кой не. Има различни кръгове и всеки кръг отпада по един участник като преди да си тръгне пее песен на живо и така всички разбират дали той има талант или лъже. Целта на участниците, които не могат да пеят е да убедят журито че могат, а тези които са певци просто играят себе си. Участникът който остане последен пее в дует с известния изпълнител. Според правилата в първи кръг се събира само първо впечетление от характерна поза. Изпълнителят и журито си казват мнението. Във втори кръг – lip sync: всеки си отваря устата на предварително записана песен. Участниците които могат да пеят си отварят устата на предарително записана от тях песен. Тези които не могат пеят на песен записана от някой друг.

След първи кръг, Габриела изпълни Alicia Keys – If I Ain’t Got You във втори кръг и буквално отвя главите на жури, публика и зрители. В трети кръг тя се представя с видео, в което разказва за себи си, облечена в българска народна носия. „Българската перла“ победи в музикалния формат, като на финала отново екзалтира всички с дует с Belle Perez – много популярна белгийска изпълнителка.

Габриела Тодорова е на 29 г. Родена е в Добрич. Завършила е СУ „Св. Кл. Охридски“ със специалност поп и джаз пеене. Още като ученичка работи като певица в различни заведения и пиано барове.

Талантът съм наследила от баща ми, Тодор Генов, който също в музикант. От 10 г. живея в Белгия. За жалост тук не се занимавам с музика, просто защото културата на белгийците е по различна. Тук нямат места с жива музика, а и като българка е трудно да пробиеш на място където никой не те познава. В Белгия завърших университет и сега работя като социален работник към здравната каса, съвсем далеч от музиката. Но тя винаги си остава в сърцето ми, споделя пред rns.bg младата дама.

Габи се надява, че победата й в I Can See Your Voice може да я върне към любимата й музика.

От сърце й пожелаваме успехи и й благодарим за това, което прави за Родината ни.