„Смятах да коментирам заповедта за носене на маски на открито, на фона на работещи чалготеки, заведения и стадиони. Но смятам, че имаме доста по-важни въпроси. Както за всички нас като потенциални пациенти, така и за тези, които сме лекари. А, именно – готова ли е здравната система на България да отговори на това предизвикателство? Има ли страната ни план за работа и за развитие на системата в извънредна ситуация? Знаят ли хората какво да правят при симптоми на вируса и какъв е пътят им до здравна помощ при необходимост от лечение?“

Тези въпроси зададе народният представител от ПГ на БСП за България д-р Десислав Тасков на здравния министър Костадин Ангелов.

Варненският депутат от социалистическата партия отбеляза зачестелия брой случаи на буквално разкарвани по лечебните заведения болни и отказан им прием в тях, както и зачестилите случаи на липса на добра комуникация между лечебните заведения.

„В кризата броят на неосигурените нараства значително. Има ли план как ще бъдат лекувани тези хора и кой ще заплаща лечението им?“, попита още Тасков.