ГЕРБ като партия, която управлява дълго, се самозабравиха. Те искат всичко и вземат всичко. Подменят политическия модел, въпрос на време е да посегнат и на правата на хората. Олигархичните кръгове, които се опитаха да подарят главата на Корнелия Нинова на Бойко Борисов, са с политическо късогледство. Поръчковите медии вярваха на един файтон хора, които обикаляха телевизионните студия като странстващи музиканти. Ще се вземат тежки решения, но на местните избори БСП-Варна, резултатите няма да са 5 общински съветници. Сигурен съм в това, защото на евроизборите имаме ръст от 7000 гласа в сравнение с предните. 

Това заяви в студиото на БСТВ депутатът от БСП-Варна, и председател на предизборния щаб  във Варна за евроизборите, Иван Иванов.

И още:

Днес стана ясен модела, по който работят ГЕРБ и ДПС. Двете партии отдавна не разчитат на държавната субсидия. Председателят на ГЕРБ е и премиер. Двамата му заместници са кметове на София и Бургас. Част от министрите са в ръководството на ГЕРБ.

Всеки разумен човек може да си направи извод, че освен административния капацитет, който държат тези управляващи, притежават и финансовия резерв на държавата. Така че, политическа партия ГЕРБ, отдавна нямат нужда от субсидията.

Излезе наяве съдружието между ГЕРБ и ДПС, заедно с разединени патриоти и Воля. Воля е пример за съществуване без държавна субсидия.

Това обяснява защо ГЕРБ отказаха да дебатират с нас предложението за размера на държавната субсидия.

Естествено, че този удар с намаляването на субсидията до 1 лв., е изцяло и единствено насочен срещу БСП.

Това е и удар срещу пряката демокрация. Днес удрят политическия модел, утре ще ударят свободата на словото, после ще посегнат и върху правата на гражданите. Това се получава когато една партия управлява дълъг период от време и почва да се самозабравя. Всичко могат, всичко знаят, всичко искат и всичко си вземат.

Лидерът на БСП и партията се явяват единствената съпротива на този режим, който се опитва да бъде наложен върху страна, членка на ЕС. За това се опитаха да премахнат лидера на БСП. Партията да се превърне в бутикова – в скрито съдружие с ГЕРБ и ДПС.

Олигархични кръгове, които се опитаха да поднесат на Бойко Борисов главата на нашия лидер – Корнелия Нинова, са от хора със силно изразено политическо късогледство.

Тези хора са изключително коварни в замисъла си. Те използваха и т.нар. вътрешна опозиция. Така лъсна симбиозата между вътрешната опозиция и тези кръгове, които се стремят да омаловажат БСП в политическия живот на страната. Това няма как да стане, защото сме преживявали и доста по-тежки моменти.

След Конгреса стана ясно, че част от медиите вярват на един файтон хора, които се изживяваха като ментори, рупори на настроенията в партията, без да отчитат, че на Конгреса присъстват делегати – хора, обикновени, които не са получавали дивиденти от членството си в БСП. За разлика от тези, които обикаляха телевизионните студия като странстващи музиканти.

Как се стигна до това БСП-Варна, през последните 10 г. да отстъпи от лидерските позици в партията и да има 5 общински съветника.

Дали изхабяване на ръководството, дали умора, дали влизане в нездрави корупционни практики с определени икономически субекти. Резултатите са такива, каквито са. На последните евроизбори БСП-Варна, направи ръст от 7000 гласа в сравнение с предните евро избори.

Ще се направи тежък анализ, ще се вземат тежки решения. Аз съм убеден, че резултатите на местните избори, когато се спечелени 5 общински съветници, няма да се повторят. До там са стигнали предните ръководители на БСП-Варна, на предните избори, че са си позволили да не издигат кандидати за кметове в част от общините. В три общини няма нито един общински съъветник.

rns