Изпълнителният директор на Исторически парк – с. Неофит Рилски, направи за посмешище лидера на новоизлюпената партия „МЕЧ“, чиято интернет страница – ако изобщо съществува, е неоткриваема – Радостин Василев. В телефонен разговор между двамата Ивелин Михайлов така и не успя да получи смислени отговори на питанията си как Руди Гела е стигнал до извода, че паркът е финансова пирамида, на слухове и интриги ли ще се гради партия „МЕЧ“ и готов ли е да понесе отговорност бившият депутат от ПП+ДБ за публичните си твърдения. Както повечето хора, артикулирали папагалски една теза и без доводи за нея, Радостин Василев предпочете да премине в отбрана, вместо да разясни „очи в очи“ с „проблема“ си какво влага в нападките срещу Исторически парк.

Ситуацията е съвсем смехотворна, защото самият Руди искаше да се обединява с партия „Величие“, която е свързана с Исторически парк, но това не го спира да тиражира неистини, забавляват се кибици.

С ясното съзнание, че и на тези въпроси няма да получа отговори, но все пак като журналист, заради читателите ни да питам:

  • г-н Радостин Василев, в тази предизборна кампания колко пъти нападнахте бившата си партия, благодарение на която стигнахте до НС? А, другите парламентарно представени?
  • наистина ли сте искал да работите заедно с ПП „Величие“ – преди или след осъзнаването, че Исторически парк е финансова пирамида?
  • каква финансова и бизнес експертиза притежавате, за да правите оценки на чужд частен бизнес, с тази теза ли ще привлечете гласоподаватели, като юрист, наясно ли сте, че носите наказателна отговорност за тиражиране на неистини?
  • какъв личен пример давате като член на обществото – здраво семейство, поне 3 деца – колко съпруги сте имал, за еднократния секс – няма да питам, включително и за „борбата Ви с демографската криза“?
  • платиха ли Ви, за да използвате опорката за Исторически парк?
  • защо не Ви разясниха какво точно да говорите?
  • как си финансирате предизборната кампания?
  • имате ли кристално кълбо, през което виждате повече от нормалните хора и българските институции или получавате изпреварваща информация „от космоса“?

ПП Г-н Радостин Василев, вижте снимката на видеото, зад Ивелин Михайлов е Исторически парк, зад Вас – думи…