По повод изявлението на съветниците от МК ГЕРБ/СДС от ОБС на Добрич, естествено се запитваме до колко въпросите поставени в тяхното изявление са актуални и верни. Може ли да се говори за безстопанственост за последните 6 години от страна на кмета на Добрич или за всичко е виновна старата кметица Детелина Николова издигната именно от ГЕРБ.

Какви са фактите: през 2011 г. община Добрич печели и изпълнява европейски проект за реконструкция за пешеходната зона на централна градска част на стойност почти 5 мнл лева. За първите 4 години материалите вложени в проекта издържат на метеорологическите условия и плочките са твърдо по местата си.

Случайно или не след смяната на властта през 2015 година състоянието на пешеходната зона в града рязко се влошава. Нещо повече, появяват се коловози от явно тежка почистваща техника и естествено клинкерните плочки започват да се отлепят и чупят.

В момента 80% от центъра е в насипно състояние шегуват се добричлии.

Дали кметът Йорданов нарочно е допуснал тежка техника която да унищожи направеното преди него ние не знаем и би следвало да се провери от прокуратурата.

Знаем обаче как друг емблематичен за град Добрич проект е поставен в подобно състояние, а именно градския парк. Според Гугъл този парк беше обявен за най-красивия парк в България само до преди 5-6 години. Гордостта на Добрич струваше на европейския данъкоплатец 10 млн лева и Добрич посрещаше хиляди туристи дошли именно заради най-стария и най-красив парк в страната. В момента тази „гордост“ е обрасла, изоставена и неподдържана, миришеща на блато и потънала в мръсотия.

Недоумение буди и факта през м.май 2018 г. кой допусна огромните ТИРове на пътуващ лунапарк на територията на парк Свети Георги, които естествено изпотрошиха алеите, унищожиха тревата и поливната инсталация. Кой допусна фестивалът „Добрич Мези“, който остави след себе си омазнени площадни пространства и тонове боклук.

Следващата голяма тема засегната от съветници от ГЕРБ в зала на ОБС е останалата инфраструктура в града. Те обвиняват кмета, че е допуснал дрифт шоу и рали на площад Демокрация и по този начин го е унищожил.

Интересно е, питат те, дали всичко това се прави нарочно само и само да се унищожи всичко създадено от ГЕРБ в предишните управление или се касае за елементарна безстопанственост и липса на управленски капацитет.