Изпълнителният директор – Максим Секов и екип на 5-звездния комплекс Therma village – Кранево, участва в Българо-руския туристически форум, чийто домакин беше премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев. На срещата бяха обсъдени редица въпроси, свързани със сътрудничеството между двете държави в областта на туризма.
За пореден път беше поставен въпроса за безвизовия режим на руските туристи в България. От години руснаците получават туристическа виза безплатно на турската граница. За да дойдат на почивка в България те чакат визи и плащат за тях между 80 и 100 щатски долари, в зависимост от туроператора, когото ползват, припомни Максим Секов.
2 3 4
Той допълва, че е обнадежден от уверенията на българския премиер – Бойко Борисов, че държавата ще работи за облекчаването на процеса по пристигането и престоя на руски граждани у нас.
За нас, като представители на 5-звезден комплекс Therma village – Кранево, в който има множество спортни съоръжения, сред които открит и закрит басейн с минерална вода – олимпийски размери, третата в света закрита и целогодишно работеща ледена пързалка на брега на топло море и уникални спа-центрове, е изключително важен лесният достъп на класни туристи, разясни изпълнителният директор на Therma village – Кранево.
1
Фактът, че лично премиерите Медведев и Борисов се ангажираха с руския бизнес в България, за нас е показателно, че има политическа воля за развитие на икономическите отношения в тази област, категоричен е изпълнителният директор на Therma village – Кранево – Максим Секов.