Без мир няма туризъм, култура, образование – около това се обединиха участниците в проведената днес по покана на Иван Иванов – водач на листата на ЛЕВИЦАТА!-Варна и кандидати от листата за членове на ЕП среща за представяне на приоритетите на коалицията в сферата на туризма, образованието и културата с представители на браншовите организации от сферата на туризма, работещи и ангажирани варненци в областта на културата, здравеопазването, спорта.

Освен гаранциите за спокойствието и мира в региона, са нужни нова смислена и работеща Национална стратегия за туризма и ефективни специални мерки и подкрепа от държавата: достъпност до района – железопътен, въздушен, автомобилен, пълноценна маркетингова стратегия и реклама, подготовка и задържане на кадрите, оптимизиране на процедурата по издаване на визи, въвеждане като постоянна мярка от 9 % ДДС в областта на туризма. Подкрепена бе инициативата на „Левицата!“ за удължаване на „крилата на сезона“ и по-конкретно субсидиране на самолетни седалки в периода извън активния летен сезон – април-май и октомври – ноември.

Здравният, културният, спортният туризъм се изведоха като важни аспекти в туризма с голям потенциал за района, но неразвивани по работещ начин.

За образованието, лежащо в основата на всичко, трябва изработване на качествено нова философия.

Участие взеха Татяна Дончева, Валери Жаблянов – водач на листата за евровота, кандидати от варненската листа, Мария Тодорова – кандидат от варненската листа и от евролистата.

ЛЕВИЦАТА!  е с номер 19 в предстоящите избори за национален и европейски парламент