(ВИДЕО) Марешки към Президента: Вие сте поредния попаднал случайно на Дондуков! С един безсмилен, пропаднал мандат!

Лидерът на партия Воля – Веселин Марешки, и представители на формацията, се срещнаха с държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за консултации по провеждането на избори за 45-то НС в условията на пандемия.

марешки, радев

Какво каза Марешки: Не определяте дата за изборите от страх и вероятно от некомпетентност. Вашият мандат ще се запомни с две неща. Доведохте и бетонирахте ГЕРБ на власт. И миналата година с този призив: „Мутри вън!“, изкарахте мутрите навън и с това прекратихте устрема на стотици хиляди с право протестиращи българи, надаващи се на промяна. Тези, които ФОРМАЛНО правят изборите по места, декларираха, че са готови. Сега чувам екзотични идеи за гласуване по пощата. Няма разлика дали чакаш на опашката пред секцията или в пощата. Странно ми е, че в тези срещи никой не обелва дума за мажоритарни избори, партийна субсидия и намаляване броя на депутатите. Консултациите трябваше да приключат преди повече от половин година. Доказана ми е и физическата сила и умствената.

Какво репликира Румен Радев: Оценявам високо Вашата откровеност. Некомпетентно и безсмислено е да се подпишете под Конституция, която не си чел. Вие го направихте! Екзотично е да подкрепяте здравни мерки, които нито сте виждал, нито сте чул, защото ги няма. Но, Вие го правите! Стремежа на тези консултации е да има доверие в тези мерки, които ще се предприемат. Моите консултации не са закъснели. Закъсняхте Вие – законодателите. До сега трябваше да сте избягали от цялата отговорност и да я прехвърлите на ЦИК, което наскоро направихте. В момента не упражнявате парламентарен контрол, а това е задължително към управляващите. Предлагам Ви повече коментари по отношение на президентската институция тук да не слушам! Заповядайте с разумните предложения и да се концентрираме в тях! Консултациите определям аз. Ако бяхте чел и настоящата Конституция, щяхте да знаете, че даже съм стартирал консултациите предсрочно. Ако имате нещо по същество, готов съм да го изслушам и да го реализирам според възможностите си. България стигна до тук от празни декларации и приказки. Вие сте като екстрасенс, подписвате неща, които не сте чел, но знаете.