„Щи усуча клитора кът на патка главата“, обещава мъж с полицейска униформа във видео, публикувано в TikTok. От него се разбира още, че сексуалните обещания и питания се отправят към ученичка, а те самите са от Четвърто РПУ-Варна. Мъжете го правят въпреки знанието, че от другата страна е непълнолетна. Видеото е публикувано преди повече от 24 часа, но до момента – 6,38 ч., 21 май 2023 г. няма дума от МВР и от Прокуратурата, които би трябвало да реагират при казуса, в който очевидно брутално се опетнява униформата на МВР и се уронва престижа на МВР, с действията, които могат да се определят като престъпление педофилия.

Видеото е споделено в социалната мрежа и предизвиква вълна от възмущение от поведението на двамата мъже с полицейска униформа и негодувание, че на такива им плащаме заплатите.

Какви действия предприема Прокуратурата и МВР-Варна, спрямо двама мъже, за които се твърди, че са служители на Четвърто РПУ в морската столица и провеждат разговор с ученичка, изпълнен с грозни сексуални предложения. Дали двамата са служители на МВР или облечени в униформа уронват престижа на вътрешното министерство и насаждат неприязън и омраза у гражданите е само въпрос на отговорност, но и в двата случая мълчанието на институциите повече от 24 часа след разпространяването на видеото, е стресиращо и не е добър атестат за държавата.

Това са въпросите, които изпратихме на Главния прокурор на РБългрия и на МВР-министъра.

В случай, че двамата мъже от видеото са служители на МВР настояваме да разберем кой и на какво основание ги назначи в МВР? Кой е преценил, че тези хора имат правото да носят униформа? Кой и защо е допуснал, че тези полицаи, които трудно артикулират и говорът им е трудно разбираем, могат да комуникират с граждани и да бъдат в тяхна полза – какъвто е смисълът на съществуването на МВР? Колко време служат и какъв принос имат към опазване на обществения ред и сигурност както и по отношение превенция на престъпността? Има ли корупционни практики при назначаването на тези двама от видеото? Разговорът през работно време ли е? Поведението им петни ли униформата на МВР? Приемат ли алкохол, наркотици и други упойващи вещества двамата мъже от видеото? Защо служители на МВР се подиграват с главния прокурор Иван Гешев? Има ли данни за други подобни действия на двамата мъже от видеото? Има ли данни за други подобни действия на други служители от Четвърто РПУ при ОД МВР-Варна? Какво е предприето, ако са налични такива? Вербалното общуване на сексуални теми с ученичката може ли да се определи като форма на педофилия и какво следва за двамата мъже, ако отговорът е положителен?

И ВСИЧКИ ПО ТАЗИ РЕДИЦА ДА СИ ЗАМИНАТ, ЗАЩОТО АКО САМО ДВАМАТА СЛУЧАЙНО БЪДАТ УВОЛНЕНИ, ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ НАЗНАЧИЛИ, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАЗНАЧАВАТ ПОДОБНИ!

В случай, че мъжете от видеото не са служители на МВР, те отново носят наказателна отговорност, защото се подиграват с униформата на МВР и насаждат у обществото негативно отношение към почтените служители на вътрешното министерство, като вероятно извършват действия, които биха могли да се определят като вид педофилия.

Усещането за наглост в поведението се засилва от отгова на въпроса: Не Ви ли е срам, като хора с положение, полицаи? – Няма нищо срамно в тази държава.

Тъй като не е изключено от Прокуратурата и МВР да обяснят, че нямат коментари и действия по казуса защото не знаят за видеото, след нашата публикация вече нямат оправдание и дължат отговор на нас и на обществото.

Калинка Пенчева