„Благодаря за доверието на коалиция ЛЕВИЦАТА, че ме поканиха за водач на листата си в Трети многомандатен район-Варна. Смея да обещая, че трите основни приоритета в нашата платформа – Варна да стане център на сигурността, защото тя е не само държавна граница, но и граница на ЕС, а на няколко стотин километра има военни действие. Вторият приоритет е развитието на туризма предвид даденостите, които Варна притежава – море, планина, термални извори и база за развитие на различни видове туризъм и отдих. Третият приоритет е Варна да стане столица на културата. Смятам, че до момента Варна като средищен културен център векове назад не е разкрила пълния си потенциал в тази посока. Тук е ролята на държавата и конкретно на Министерството на туризма, които трябва да представят Варна като атрактивна дестинация.“

С тези думи водачът на листата на ЛЕВИЦАТА в Трети многомандатен район – най-активният депутат в 44-ото НС – предприемачът Иван Иванов, се обърна към присъстващите на тържественото откриване на предизборната кампания на коалицията. Освен кандидатите за депутати за старта на кампанията във Варна бе и председателят на партия „Алтернатива за Българско Възраждане – Румен Петков, част от коалиция ЛЕВИЦАТА.

Той уточни, че листата от 30 души представлява целия обществено-икономически спектър на Трети многомандатен избирателен район. Имаме лекари, предприемачи, дейци на културата. Смятам, че всеки един бранш е застъпен. А, освен това и всяка община има свой ярък представител в нашата листа.

„Освен парламентарни избори ни предстоят и избори за европейски парламент. Общинският съветник във Варна от ЛЕВИЦАТА Мария Тодорова е кандидат-депутат за Европейския парламент“, припомни Иван Иванов.

И допълни:

„Призовавам всички на 9 юни с номер 19 за успех на ЛЕВИЦАТА и за счупване на сглобката, която твърдя, че привидно е развалена, но се очакват резултатите от изборите, за да продължи разпределянето на държавния ресурс.“