Община Варна ще даде старт на летния туристически сезон с концерт и лазерно шоу със специални ефекти, както и безплатен пешеходен тур. Откриването на сезона ще бъде на 18 май, като денят не е избран случайно, а съвпада с инициативата „Европейска нощ на музеите и галериите“, в която морската столица участва активно от години. 

Концерт-спектакълът под надслов „И лятото дойде“ е с начален час 19:00 часа на входа на Морската градина. Варненци и гостите на града ще се насладят на комбинация между електронна денс музика и симфонии в специални версии и ремикси. Групата Deep Zone Project, заедно със симфоничен оркестър ще изпълнят световни хаус денс класики, хип-хоп и ар-енд-би парчета и микс от авторски хитове на групата. Специални гости ще бъдат: NADIA, LADY B, Бисера и Лидия. На концерта ще бъде и сценичният дебют на Дебора Михайлова, чийто драматичен случай придоби широк обществен отзвук. Водещ е певицата Йоанна Драгнева.  

Спектакълът  ще бъде подсилен с лазерно шоу, голяма сцена, визуализации, специални ефекти и изненади. Входът е  свободен!

Същият ден – 18 май в 17:00 часа, по случай официалното откриване от Туристическия информационен център ще тръгне безплатен пешеходен тур с екскурзовод. Темата е „Туризъм с традиции – старите варненски хотели“. Маршрутът включва сгради в централната градска част, които днес са архитектурни паметници, сред които гранд-хотелите „Ню Йорк“, „Мусала“, „Лондон“ и „Париж“. Турът продължава с посещение на пристанище Варна, Морски бани и ресторант „Морско казино“. Краят на туристическата обиколка ще е входа на Морската градина, където започва концерт-спектакълът.