Днес започваме една изцяло нова поредица, посветена на забележителностите в Община Добрич, а първата ни дестинация там е Художествената галерия!

В рамките на няколко месеца ще ви покажем най-интересните места, които може да посетите в сърцето на Добруджа. Ще ви покажем Дом-паметника на Йордан Йовков, както и къщата, в която е живял. Ще ви разходим из Военното гробище, уникален паметник без аналог в света. Ще видите зоопарк, за какъвто и в чужбина могат да си мечтаят. Казано по-кратко – очакват ви вълнуващи виртуални пътешествия!

Съвсем не случайно избрахме първата забележителност от поредицата ни да бъде Художествената галерия. Тя не само се помещава във впечатляваща сграда, строена някога за Съдебна палата. Но и разполага с богат фонд от картини, посветени на живота в Добруджа. Тук може да видите и единствената в България експозиция на творчество от хартия.

В това видео имахме късмета да засечем и група деца, които са част от “Лятна работилница за въображение”. От 1 юни до 31 август, всеки делничен ден, децата на Добрич имат възможността да творят и да развиват потенциала си сред творбите на големите майстори.Но стига думи, кадрите говорят повече. Пожелаваме ви приятно гледане!

България на длан