„Няма да живеем в параноя! Нашите политически противници днес удариха дъното. Видяха, че с избори не могат да ни бият. Искат да ни смачкат психически и физически, но няма да успеят.

Станахме неудобни, защото пратихме България в евроатлантическа орбита – закупихме изтребителите F-16, скоро ще влезем в Банковия съюз и ERM II, правим газовата диверсификация, спряхме мигрантите и се справихме с коронавируса.

Имам много врагове – хората, които ощетяваха държавата с милиарди.

Нито ще ме откажат, нито ще ме спрат. Не ме е страх! Не ни е страх! Няма да се откажа! Няма да ни откажат! Работа, работа, работа! Ще си я свърша.“

Това заяви във видеобръщение премиерът Бойко Борисов по повод скандалните снимки от спалнята му. На тях, освен тялото на спящия министър-председателя, се виждат пачки с евро и златни кюлчета различни размери.

Той обвини Цветан Цветанов, че точно днес е напуснал партията и попита – защо точно днес се публикуват тези снимки от спалнята му.

„Имам право на лично пространство, откъде-накъде ще ме снимат докато спя? Оставаше само едно малко момченце да има до мен на спалнята…“, негодува Бойко Борисов.

Той подчерта, че има служби, на които няма доверие и за това до главата му има пистолет.

Подозирал и много обществено известни личности и партии за снимките, които според него са напълно незаконни. Пропусна само ДПС, които според него „действат по друг начин, действат отзад“.

Най-подозрителен му бил Радев, който имал дрон и го вдигал, за да го снима даже на метър от лицето му.

„Твърдя, че президентът ме следи с дрон! Лично го управлява! Прокуратурата да провери! От Китай са му го подарили и той си го кара!“, каза Бойко Борисов, според когото Радев бил минал всякакви граници.

През цялото време до него беше председателят на 44-ото НС – Цвета Караянчева.

„Карал съм се. После я прегърна, целуна я и се сдобряваме, защото знае, че всичко правя с душа“, обърна се той към председателят на парламента Цвета Караянчева.

Зад гърба му чинно стояха всички депутати от ГЕРБ, напълно осъзнаващи, че без Бойко Борисов нямаше да стъпят на жълтите павета.

(ВИДЕО) Атакуват премиера с грозен запис, чиято автентичност не е сигурна

Припомняме, че това е третото правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов. Първите две приключиха преди изтичането на мандата. Като в единият от случаите, вечерта Бойко Борисов събра на извънреден брифинг журналистите и заяви, че оставка няма да подава. Това му мнение издържа няколко часа – през нощта. При започването на парламентарното заседание на следващия ден, като първа точка бе разгледана подадената оставка на правителството. Същата вербално бе заявена от премиера от трибуната в парламентарната зала.

rns се извинява за качеството на видеото, взето от страницата на Бойко Борисов, което най-вероятно по традиция е заснето с телефона на пиарката му