„Видяхте как качествено работим по линия противодействие на нелегалното производство на цигари. Мога да ви уверя че по същия начин се работи за алкохола, горивата, месото и захарта.

Сами ще разберете, защото виждате – прокуратурата работи много тихо, много внимателно. Без излишен публичен шум. И мерките, които сега се гледат издържат, защото много професионално се събират този път доказателства.

Участието на прокуратурата е от самото начало. Не службите да събират доказателства и да ги представят на прокуратурата. Прокуратура знае какво иска съда и за това има толкова добри резултати“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на форум, на който бяха отчетени резултатите от борбата с контрабандата на акцизни стоки.

Часове по-рано RNS тиражира екслузивната новина, че трите организирани престъпни групи, реализирани през последните седмици – на Митьо Очите, Миню Стайков и сем. Арабаджиеви, ще бъдат последвани от нови.

Премиерът потвърди и браншовете, по които работи специализираната прокуратура, описани по-рано в новината на RNS.

Според общественици акции като първата от поредицата е пиар срещу известни криминални елементи, които управляващите държат „резерва“ за „черни дни“.

Според източници на RNS реализациите са ясен знак за предстоящи предсрочни избори и действия на управляващите „срещу разсейването на авоари в чужда полза“.

RNS