След земетресението в Хатай се образува гигантска пукнатина с дълбочина 30 метра и ширина приблизително 200 метра, разделяща маслиновото поле в село. Местни жители казаха, че са чули силна експлозия при земетресението. Мнозина твърдят, че са били свидетели на силна зелена светлина от района, съобщи Haber Global.

Местни жители казаха, че са чули силна експлозия по време на земетресението – вероятно това е звукът от движението на земната кора. Освен това някои, които са станали свидетели на инцидента, съобщават за „зелена светлина“ и „зелен дим“ в част от разлома.

Огромната пукнатина беше открита в маслиново поле от 35 хектара в центъра на село Тепехан. Както обясни един от местните жители, в навечерието на земетресението полето е било абсолютно равно.

Припомняме, че към момента жертвите на земетресението на 6 февруари в Турция и Сирия надхвърлиха 21 000, от които повече от 17 000 загинаха в Турция и 70 000 бяха ранени.

Още в първите часове имаше коментари, че земетресенията не са природно явление, а са предизвикани чрез изобретена от хора технология. Учудващо е, че сградите в района са се сринали първите секунди на труса.