Когато търсите човек, който да бъде сочен с пръст в община Варна, това отново е човек от БСП. Единствената година, в която община Варна е губеща, е през 2004 г. Тогава председателят на Общинския съвет – Борислав Гуцанов и кмет, който далеч не е Иван Портних, а е Кирил Йорданов, пропускат да внесат необходимата вноска, с която Община Варна да запази дела си в дружеството „Търговски дом“. То притежава т.нар. „дупка“ в центъра на града. Така че, виновните отново са от Вашата политическа партия – БСП, не са от ГЕРБ.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ-Варна, Славена Точева днес.

Точева уточни:

„Междувременно се направи опит, стари корупционни схеми на БСП – за „дупката“ на Варна, за акциите от Пловдивския панаир, да се прехвърлят върху сегашното управление на Община Варна. Така се надяват фокусът на общественото внимание да се измести от съмненията за корупция при кабинета „Петков“.

Тя не коментира дали „пропускът“ да бъде направена необходимата вноска е умишлен, но е малко вероятно двамата първи мъже тогава във Варна – кмет и председател на Общински съвет, неволно да бездействат до загубата на активи за морската столица. Не е ясно и дали „пропускът“ е бил мотивиран с някакъв вид лично облагодетелстване.