С тържествен камбанен звън бяха посрещнати митрополит Николай и Бойко Борисов на Кръстова гора днес, на Кръстовден. Двамата, миряни и доховни лица, участваха в литургията по повод един от най-светлите християнски празници.

Ето какво написа в социалната мрежа Бойко Борисов, който след Кръстова гора посети Бачковския манастир:

Щастлив съм, че в днешния празничен ден с десетки миряни си пожелахме здраве и бяхме благословени от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, който ръководи празничните богослужения за Кръстовден. Кръстова гора е свещено място за вярващите хора, това е българският Атон!

Миналата година започна строителството на новото крило към манастира „Света троица“, за което правителството на ГЕРБ отпуснахме 300 000 лева. Сегашният кабинет спря пътя до Молдовския манастир. Няма нито един заделен лев в актуализацията на бюджета за пътища, за религиозен или културен туризъм…

На този светъл християнски празник научихме за умишлено прикриване на убийство на български лейтенант от страна на държавата. Изказвам искрените си съболезнования към близките на Тодор Манчев.

Моите съболезнования и на близките на 139 починали българи вследствие на коронавирус инфекция днес.

Идват трети поредни избори, но още чакаме Бойко Рашков да изнесе доказателства за твърденията си, че сме подслушвали и яли хора. Всичко това е лъжа!

Румен Радев докара България до абсолютно безвремие, страната ни се превърна в царство на хаоса. В ситуация на свръхдефицит България няма никакъв шанс да влезе в Еврозоната, за разлика от Хърватия ние ще останем в чакалнята. Това означава, че вратата на сигурността и стабилността е затворена за страната ни. Всичко това се случва заради липсата на пилот в самолета.