Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева дръпна прочувствено слово след отчета на Президента Румен Радев. Печалната звездобройка разясни, че Парламентът имал нисък рейтинг заради Президента. Тя не пропусна и „една черна обида, откроила се над всичко в катранено черно“: твърдението на Президента, че Народното събрание се е превърнало в място за гласуване на волята на МС и парламентарната република атрофира.

Всъщност апломба на Караянчева, типичен за човек, който за първи път чете непознат текст, не може да елиминира фактите. А, те са: Системно групата на ГЕРБ решава нещо, след което премиерът Бойко Борисов разпорежда обратното и неговото става факт след ново гласуване.

Да критикуваш Президент, избран от целия български народ, от позицията на партийно подбрания председател на НС, е повече от лош вкус. Поведението е типично за едновремешните комсомолския секретари, които безпрекословно и с жар изпълняваха партийните поръчки. Вероятно не случайно точно Караянчева изчете непознатия текст – за нея се знае, че от малка била амбициозна и не се успокоила, докато не станала комсомолски секретар.

Слугинажа си остава – само партиите, на които комсомолските секретари слугуваха, се променят!

RNS