Съпредседателят на Продължаваме промяната, бивш премиер и бивш служебен министър на икономиката в правителство на Румен Радев – според Конституционния съд в разрез със закона, е заснет по време на предизборната си визита в Силистра бурно да ръкопляска при изпълнение на сочената за неофициален руски химн „Калинка моя“. Мобилизирането на гласоподавателите с емблематичната песен е повече от озадачаващо след чинното търчане до американското посолство, стотиците заявки за неразривна свързаност с НАТО, САЩ, убедителната реч на харвардския възпитаник на срещата с Володимир Зеленски, че „скоро ще победим Русия във войната“, всички санкции, в които България е единна с ЕС, изгонването на 70 руски дипломати, които май се оказаха само 4-ма, отрицанието и забраната на много произведения на изкуството с руски автори.

Напълно неадекватното художествено-музикално оформление на събитието се допълва от крайното решение страницата на ПП-Силистра във Фейсбук да бъде изцяло свалена. Явно коалиционното мото „Който видял – видял!“ продължава да е в сила. Или пък ПП са решили да направят рязкък завой към Русия.

Паметливи припомнят, че на ПП – все „изучени в чужбина, преуспели и почтени“, инсталирани във властта от Румен Радев, не им върви с музиката на официалните събития. Продължаваме промяната се учредиха като партия публично под звуците на вулгарната GAYLE – abcdefu и страничните наблюдатели могат да гадаят какво се слуша на закритите им купони. И колко да са искрени хора, които едно говорят, а друго правят!

Силистра няма особен късмет в последните парламентарни избори през последните 2 години. До сега безспорен фаворит на политическия идиотизъм беше обещанието на Вяла Емилова – БСП, ако стане депутат, да построи тоалетна на рибарското пристанище. Буля не успя да привлече интереса на гласоподавателите и само факта, че имаше нови избори й помогна да влезе в НС, но вече не от Силистра.

ВИДЕО Асен Генов