ЦИК ще реши кой ще бъде секретарят в ОИК-Варна, на предстоящите местни избори. Това стана ясно след консултациите между парламентарно представените партии днес в морската столица.

„Чисто математически и и политически, не виждам как е възможно да се претендира за секретарско място от парламентарно представена партия, която е четвърта и има пренебрежимо малък брой избиратели във Варна.“, коментира народният представител от БСП Иван Иванов.

„Ние като представители на Коалиция БСП за България няма как да отстъпим от правото си. Пък и здравата логика води до извода, че няма как да се откажем от секретарското място. Още повече, че всички познавате нашето предложение и много добре знаете, че тя се справя прекрасно със задълженията си“, продължи Иван Иванов.

„Ако до сега са се случвали някакви пазарлъци в минали избори, това днес няма как да се случи. Ако отхвърлите нашето предложение, ще трябва ЦИК да реши кой да е секретарят“, категоричен бе Иван Иванов.

Пред камерата на Бтв той коментира липсата на градския лидер на БСП – Борислав Гуцанов, от преговорите за сформиране на ОИК.

„Борислав Гуцанов отсъства, защото ръководството на БСП е преценило, че той няма да може да се справи с предизборната ситуация в този момент във Варна. Знаете, че ръководството сне политическото си доверие от него и поради тази причина той няма пълномощно за участие в консултациите. Твърде вероятно е да няма пълномощно и за регистрация на листата общински съветници от БСП-Варна“.

rns