В навечерието на професионалния празник на българския лекар доц. д-р Мангъров гостува във Варна по покана на Мария Тодорова, кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на коалиция „Левицата!“. Темата на дискусията беше „Как да преживеем инфекциите“, а в ролята на модератор на събитието влезе доц. д-р Кючуков, кандидат за общински съветник.

„За мен беше важно да почерпя от експертизата на д-р Мангъров за превенцията на инфекциите (включително коронавирусите), общественото здраве и ролята на общинската администрация и местната власт. Информираната и ефективна стратегия за управление на един град е задължителна за успешния кмет и Общинския съвет. Това е мое мнение и знам, че не всички го споделят и мислят, че разбират от всичко, но в България има редица изключителни специалисти, всеки с тежест в своята област. Варна заслужава ефективно управление във всеки един аспект от дейностите на общината, защото те засягат пряко живота на всички нас.“ – коментира Мария Тодорова.

Доц. д-р Мангъров отговори на въпроси, свързани с бъдещото развитие на ситуацията с коронавирусите, разясни разликите между различните ваксини и тяхната безопасност, както и даде практични насоки за превенция.

Като основен проблем той отбеляза масовата психоза, която се налага изкуствено и причинява безпокойство у хората, което не допринася за по-добрата естествена защита срещу вирусите.

Цялата дискусия може да гледате тук: <iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMTodorovaMladost%2Fvideos%2F721966459776122%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>