Вместо да говори за политическата си роля, целите и методите за постигането им, номинираният за премиер Пламен Николов се похвали с дипломите си и с посвещения на жена му. Това стана, след като поредният предложен за министър-председател от „Има такъв народ“, събра журналистите в НС, за да им изясни колко много е образован. Направи го в присъствието на жена си.

На краткия брифинг се каза, че до 12 ч. снощи Пламен Николов е редил кабинет. Че днес не се е чувал със Славчо Трифонов. Че цялата парламентарна група е определила кои ще са министрите в кабинета на малцинството. Че има защитена докторантура. Че е учил в Австрия и имал предложение да се развива като учен там, но предпочел да се ожени и да има 2 деца. Че, след като вече е станал известен, ще си издаде дисертацията и който иска да я чете, ще трябва да я купи.

Не стана ясно дали наемният работник в американска фирма, представян като „предприемач“, все още е на трудов договор там. Ако не е – изпаднала ли е в колапс след напускането му или присъствието му там не е било от определящо значение.

Основателни ли са обвиненията в плагиатство.

Нито къде и кога ще бъдат представени министрите.

Защо след толкова много образованост, Пламен Николов не се е реализирал според знанията си по специалността, а е предпочел да стане онлайн търговец.

Всички разбрахме, че „до сега България не е имала премиер като мен“, изречени от Пламен Николов часове след номинацията му за премиер, не са едиственото самохвалство.

Преди минути същият обясни, че завършилите философия са голяма работа.

Най-големите умове в политическия свят са завършили философия – Хенри Кисинджър, Хелмут Кол, Дейвид Камерън, Беназир Бхуто, отбеляза Пламен Николов.

Пропусна само да се сравни с Цицерон.

И най-важното – не показа, че е осмислил тезата: Политик се става с дела, благодарение, на които ставаш известен и предпочитан. Не ставаш политик като нечий проект. Най-малкото, защото второто показва пълна липса на потенциял и гарантирана зависимост.