Правили ли сте си скоро диоптрични очила за работа с компютър? Цените в оптикити из централната градска част са впечатляващи и категорично не в полза на купувачите. За два пъти по-малко пари можете да си купите 2 чифта от Шумен, че и да Ви остане сума за почерпка на семейството.

Очила с диоптър, със защита за продължителна работа с компютър във Варна са на средна цена около 250 лв. Само едно стъкло, при това на промоция, е поне 80 лв. Най-ниската цена за рамки е 40 лв. Изборът на рамки е крайно беден и най-вероятно ще се наложи да изберете от по-скъпите, за да не приличате точно на прабаба си. Там сумата надскача 100 лв. При най-икономичен бюджет за диоптрични очила с т.нар. „сини“ стъкла не може да е по-ниска от 200 лв. Ако няма промоция цената на стъклата се оскъпява с още 30%. Във варненските оптики услуживо обясняват колко са качествени разни вносни стъкла и каква страхотна защита имат. На такива цената започва от 180 лв. за едно и стига 4-цифрена сума за двете.

Какво откриваме случайно в Шумен?

На улици „Владайско въстание“ 77 има малка оптика с невероятно богат избор на рамки. Стъклата за диоптрични очила със защита за работа с компютър са 40 лв. двете. Съвсем сноснен модел рамки за тях – 18 лв. Ако държите стъклата на диоптричните очила да са с голяма защита – т.нар. „сини“, цената за двете стъкла скача до „внушителните“ 50 лв. Така плащате за очилата си 68 лв. Работното време е всеки делничен ден от 9,30 ч. до 13 ч. и от 14 ч. до 18 ч. Оптиката работи и в събота от 10,30 ч. до 14 ч.

Допълнителни очила за далечно виждане с хелиоматик стъкла от 60 лв. – двете, при рамки от по 20-60 лв., няма да надхвърлят 80-120 лв. Във Варна цената на подобни е над 200 лв.

Ако имате собствени рамки, тогава цената става още по-ниска.

Като теглите чертата, с разходката до Шумен на цялото Ви семейство, можете да си купите 2 чифта диоптрични очила за 200 лв. Икономисвайки поне още толкова пари.