Настоящата водачка на листата кандидат-депутати от Демократична България – обединение (Да, България; ДСБ; Зелено движение) от Добрич – перничанката Албена Симеонова Върбанова, е събирала с измама пари за себе си, възползвайки се от партийното си положение. Правела го е не само в България, но и зад граница.

Това се твърди в сигнал, подписан от Александър Каракачанов – председател на Зелена партия в България и адресиран до Софийска районна прокуратура.

албена, зелени, да българия, добрич

В сигнала надлежно е описана схемата, имена на свидетели, както и телефоните, на които могат да бъдат открити. Не го публикуваме, защото в него са изброени лични данни на Албена Симеонова Върбанова.

Самият документ може да бъде намерен в пълния му текст на електронната страницата на Партия на зелените, част от European Green Party.

Според председателя на Зелената партия в България, неговата заместничка, изпълнителен директор на Фондацията на Зелената партия, отговаряща за външните връзки на партията и от 1991 г. председател на организацията на ЗП в Ботевград, където живее, си е съчинала тежко заболяване. За лечението на „Прогресираща белодробна дистрофия (чезнещ бял дроб)“, във всеки частен разговор госпожата твърдяла, че са й нужни $100 000.

Проверката на лидера на партията тогава установила, че Албена Симеонова Върбанова не е била диагностицирана в нито една голяма болница или специализирана по белодробни заболявания. Тя самата отказала да представи каквито и да е документи, с които да обори предположението, че е симулант.

В същото време Александър Каракачанов цитира имена на свидетели, пред които настоящата водачка на листата кандидат-депутати от „Демократична България“ е събирала пари за „лечението си“.

Въпрост с даренията за лечението бил поставен на партийна сбирка, на която Албена Симеонова Върбанова отрекла да е искала и получавала пари, както и да има сметка във валута.

Александър Каракачанов е категоричен, че казаното от нея не отговаря на истината. Че същата има валутна сметка със сериозна сума пари в нея. Освен това се изяснява и, че възползвайки се от статута си на зам.-председател на Зелената партия в България, тя е търсила международно спонсорство основно чрез „E-Law network“ и чистосърдечната помощ на Джон Бонайн (John Bonine).

албена, зелени, да българия, добрич

В сигнала се цитират други два случая, в които настоящата кандидат-депутатка от Демократична България – Добрич, е твърдяла, че е на изследвания във Великобритания и в Държавата Израел, а всъщност е била на конференции на зелените – изцяло на разноски на организацията.

От електронното издание rns изпратихме запитване до Софийска районна прокуратура, каква е съдбата на този сигнал. Веднага, след като получим отговора, той ще бъде публикуван.

В чисто човешки план, фактът, че Албена Върбанова Симеонова се кандидатира за депутат 15 г. след описания сигнал до прокуратурата, не може да не ни радва. Без значение дали тя е оцеляла от тежкото заболяване с помощта на лекари и по Божията воля или такова заболяване не е имало, тя се е развила като успешен био фермер.

Според свидетели, видно и от публикации в социалната мрежа био-фермерката Албена Върбанова Симеонова – вече от никополското село Любеново, използва т.нар. фермерски пазари, за да работи за партията, която я е издигнала за кандидат-депутат.

албена6

албена3