Всички кандидати за народни представители от парламентарно представените и до сега партии, ще е най-добре да замълчат до деня за размисъл – 9 юли. Поовехтелите герои, даже и от „новите“ партии – няма с какво в говоренето си да ни изненадат. Почти никой от тях няма и моралното право да критикува политически опонент, поради „скелетите“ в собствения си гардероб. С една дума – мълчете си, това е шанс повечето гласоподаватели да продължават да живеят с фантазиите, че Вие сте носителите на „положителната промяна за държавата и народа й“. Дръжте си затворени вратите на гардеробите, за да не се налага да си припомняме кой с какво минало е известен.

Казали са хората – мълчанието е злато!

Ето, най-новият „Месия“ – Славчо от шоуто, си трайка. Онемели са и депутатите му. Щели да говорят като има какво да кажат. Поне си признават, че нямат нищо за споделяне с обществото, в чийто интерес би трябвало да служат като депутати. Гледат си личния интерес, накрая ще направят едно концертче. Чалгализираната публика ще изпадне в пълен оргазъм и ще гласува тези, които направиха политически проект, за да реализират вота на българите в референдума. Като придобиха власт се отказаха да я експлоатират. Отказаха се и от тезисите в референдума – не завинаги. Оказа се, че не са били съвсем искрени в обещанията си. За да станели факт тези обстоятелства, трябвало да се извърви дълъг път. И поне още 2 парламента шоуто да е на жълтите павета, за да изпълни исканията на българите, потвърдени в референдума.

В последните дни, след нахлуването на „Магнитски“ на наша територия, рязко замълча и болезнено немлъкващата Мая Манолова. До преди това от нейното патологично членоразделяне буквално потръпваха мнозина. След приключването на поредното говориткане по телевизора, много често хората оставаха с едно притеснение – как ли я търпят, ако е същата и в дома си. Не един и двама преклониха глава пред втория мъж на Мая, определайки го като съвременен стоик.

Крайно време е БСП, в частност Корнелия Нинова, Атанас Зафиров да замълчат. Особено отегчително е традиционното броене на броя стъпки, в които столетницата, оглавена от човек на СДС, има решения за всякакви проблеми по всички земни кълбета. Публиката е отегчена, но трябва да се признае на Нинова, че след като Иван Гешев обяви ревизия на приватизацията, тя видимо свали гарда и промени говореното. Както казват „у столицата на чист книжовен език“ Корнела стана „доста по-убрана“. Дали това е защото е съсредоточена в някакво кадруване на МВР-шефове и областни управители във Варна, или защото е сигурна, че с Борислав Гуцанов ще реализират прогнозите на „Рего“ – друг въпрос. Припомняме само, че преди изборите за 45-о НС, твърде близкият до шефката началник на социологическата агенция – Калоян Методиев, предвиждаше пълна победа на БСП-Варна над ГЕРБ. Колко жалки се оказата тези прогнози вече всички знаем. По тази причина и сега „Рего“ също пази тишина. Щото – а, са си отворили устенцата, а са направили за посмешище не само БСП, но и Корнелия Нинова.

Доста дразни и постоянната превъзбуда на „Демократична България“. Коалицията с име – оксиморон, постоянно е недоволна, организира протести, то са плакати, то са думи…. то са критики. Все едно лидерът на формацията – Христо Иванов, не е бил министър в управлението на ГЕРБ. Министър на най-възловото министерство, отговарящо за правовата държава. И ако зависеше от него, нямаше още да е. Слушаш им изказа и потръпваш. Като брилянт на сметище блести и Ивайло Мирчев, който е една Мая Манолова в панталонки. Бълва пост след пост в социалната мрежа. Част от изказванията му събуждат у публиката ярост, което няма да мотивира избирателите. Специално за „Демократична България“ е добре да се допитат до психолози и социолози дали обществото иска още злост, лично да отмъсти или вече е готово за градивност.

ГЕРБ – всички в ГЕРБ да последват примера на лидера си ген. Бойко Борисов. Не случайно той си икономисва публичните изяви. Не го прави от страх – напротив, през последните 11 години той има много неща, с които да се похвали. Хич да не се пробват с критикуване на когото и каквото и да е. За 11 години управление в ГЕРБ има поне по една знакова личност, която може да бъде давана като лош пример в конкретен случай. Даже коалицията с приватизаторите СДС не е много за прехвалване.

Отделно – приказките на вече „овехтелите“, включително и в „новите партии“, политици нито казват нещо ново, нито могат достоверно да обещаят нещо различно. Народът е изморен от едни и същи лица, членоразделящи едни и същи звуци. Като цяло, хубаво е всички да се снишат, да мълчат и да се надяват, че ако не висят постоянно в телевизора, хората ще позабравят кой какво ги е подвел, излъгал, използвал и пак да гласуват за някой от същите.

Ако продължават – прогнозираната по-висока активност на изборите за 46-о НС ще си остане мираж и в просперираща, демократична България, депутатите ще бъдат избрани от унизителен процент гласоподаватели.