70-ото издание на Държавното първенство за настолни модели и V кръг на Държавно първенство по радиоуправляеми яхти ще се проведат от 5-ти до 8-ми август Каварна. Събитието е организирано под патронажа на Българска федерация по корабомоден спорт и Община Каварна. Организатор е спортен клуб „Вимпел“, а спомоществователи са недвижими имоти „Адрес“ гр. Каварна, Зелен образователен център гр. Шабла, хлебопекарна „Узунов“ гр. Каварна, СУ „Стефан Караджа“ гр. Каварна, фирма „Каприз“ и Център за подкрепа за личностно развитие (ОДК).

Корабомоделният спорт – като организирана дейност за деца и юноши, има над 65-годишна история в Каварна. През десетилетията са постигнати и не един, и два успехи.

Тази година участниците от Каварна ще се предствавят с дванадесет модела. Сред тях е и макетът на плавателен съд на Станислав Христов. Деветокласникът вече има успешни участия в Русе и в Пазарджик.

Моделите ще бъдат изложени в Художествена галерия „Христо Градашлиев“.

Радиоуправяемите яхти ще бъдат пуснати в морето край средна буна.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Община Каварна напомня на всички жители и гости на града, че следва да се спазват всички противоепидемични мерки, актуални към момента на провеждане на мероприятието.