Видни гербери са в истерия, че лидерът им Бойко Борисов може да го удари на чест и за пореден път да хвърли оставка. Притесненията на партийните фунционери с БКП-закалка са не само от поредните предсрочни избори, но и заради факта, че не всеки от тях би заел местенцето в политическия живот, което сега ползва.

Това съобщиха близки от височайшето обкръжение, запознати с нрава на премиера.

„Бойко Борисов продължава да вярва, че по време на двата му предсрочно прекратени мандати и сегашния трети, българите благоденстват. Тази мисъл не само го изпълва със задоволство и удовлетвореност, но той реши, че е редно да не лишава европейската политика от успешните си практики, изнасяйки ги зад граница“, уточняват те.

Фалстарт с шест убийства беляза 2018 г. Дните преди и след официалното отпочване на българското европредседателство бяха белязани от стачки и протести. Премиерът откупи тишината от част от тях с увеличение на заплатите. Други обаче, протестират и днес. Междувременно държавата продължава да се раздира от скандали и вече не само премиерът, но и част от министрите му заклеймяват народа като „неблагодарен“.

Липсата на достойна оценка по скалата Борисов, беше причината той да се откаже предсрочно от втория си мандат.

Неспирния обяснителен режим на високопоставените гербери да реагират остро на всеки упрек към управлението и премиера и в негова защита.

RNS