Началникът на кабинета на Бойко Борисов, бивш напълно неадекватен МВР-министър – Румяна Бъчварова, не вижда причина за оставка на кабинета. Специално за нея и началника й, който в последните месеци събра видимо неодобрение от ЕС и Русия, ще й посочим само една, но напълно достатъчна. Тя е липсата на регистър на децата с увреждания. Така се поражда разход на държавни средства в подозрителна посока, с неясна цел и в немотивиран размер.

КЪМ ДНЕШНА ДАТА НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ ЗНАЕ КОЛКО СА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ! С КАКВИ УВРЕЖДАНИЯ! С КАКВИ НУЖДИ! ВСИЧКИ СЕ СЕЩАМЕ ЗАЩО!

Това споделиха родители на деца с увреждания, които буквално са посветили съществуването си на децата си, докато държавата привидно „се грижи“ за тях.

ТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ:

Време е за оставка и на третото правителство на ГЕРБ след две предсрочно и позорно приключили, не заради греховното отношение на управляващите към най-уязвимата прослойка на обществото – децата с увреждания. Върхушката в ГЕРБ отдавна е доказала бруталното си лицемерие. Тя се кръсти в храма, докато трупа милиони държавна субсидия и нечовешки оставя болни бългрчет да умират заради липса на пари за животоспасяващи операции.

Време е за оставка не само заради любимия лаф на Бойчето: „Който сбърка си отива!“, приложим към всички други, но не и към него – началникът на всички сбъркали, сам по себе си натрупал колосални грешки.

Време е за оставка защото – както вече на всички стана ясно, пари се влагат! Много! Но не по предназначение! Те изтичат във всички други посоки, освен целево към семействата на деца с увреждания.

Време е за оставка и заради брутално циничния изказ на премиера по темата: „Майките на деца с увреждания да ми се махнат от главата“. Същата тая глава, която залудо е галена от трима папи четири пъти!

През всичките тези години колкото и пари да е заделяла държавата за децата с увреждания, никой не е знаел какви са реалните потребности на всяко едно от тях. Вместо това най-често средствата са усвоявани от организации, които не са полагали адекватни и нужни грижи за децата с увреждания.

През всичките тези години в европейска България с управляващи – европредседателстващи, не са положени елементарни грижи за семействата на децата с увреждания. И колкото да се напъва премиерът, че „много пари се дават, а има недоволни“, е време сам да отговори: На кого ги даде? Защо? Каква е ползата от това за реално нуждаещите се?

Знаят ли Борисов и Бъчварова, че у нас аутисти са само малолетни и непълнолетни. С навършване на пълнолетие Родината ни класифицира тези деца с диагноза „шизофрения“. Държавната грижа за тях от 930 лв. на месец се редуцира до 130 лв.

Ако не са знаели – коя държава управляват?!

Ако са знаели – защо не са променили към реална ситуацията?!

Използват ли управляващите тази схема да лицемерничат, че са много социални, докато буквално убиват?!

Само да припомним, че държавната грижа за ГЕРБ е 95 607, 66 лева на месец.

И още: Всеки управляващ не тоталитарна и не колониална държава има фактическа и морална отговорност!

Румяна Бъчварова да каже дали когато са цинични по толкова болезнена тема като децата с увреждания и толкова безотговорни в харченето на държавни пари, пак ли не вижда причина за оставка на правителството!

RNS