Това е водата, която тече от чешмите в Каварненско. Снимката е публикувана преди ден от дама, живееща в Божурец. Излишно е да разказваме каква е тинята, която е текла от чешмата й. Освен това безобразие, представяно и плащано като „питейна вода“, в района системно хората са лишени от водоподаване.

За това питаме уважаемия шеф на „Водоснабдяване и канализация – Добрич“ АД – Тодор Гикински, смята ли, че изпълнява договора между дружеството, което управлява и абонатите му – да доставя питейна вода.

Тъй като Гикински вече беше подсъдим за това, че доставяше вода на добричлии от тръба, заустена в река Батовска, този път го питаме – от кое блато доставя водата в Божурец?

Знае ли въпросният началник, че в Каварненско когато изобщо има вода, хората не смеят даже плодовете и зеленчуците си за измият с нея, камо ли да я пият?

На какво отгоре при очевидно нарушения договор от страна на Гикински, същият предлага цената на водата, която в момента е 3 лв. за кубик да бъде увеличена на 4,49 лв.?

Вие, господин Гикински – бихте ли пил такава вода? Бихте ли я ползвал за нещо в домакинството си? Бихте ли дал на децата и внуците си от нея?

За да спестим труда на инж. Тодор Гикински, ще изпратим тези въпроси на ресорното министерство, от където би трябвало да му настоят да даде адекватни отговори.