В името на държавата сме готови на всякакви компромиси, но това трябва да бъде осъзнато и от другите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, предаде БТА.

„Отричайки възможността за какъвто и да е диалог, дори среща между контактните групи, няма смисъл да се говори за първи, втори или трети мандат. Не е честно да се губи време ние да предлагаме правителство на малцинството, което няма да бъде подкрепено. След това втората партия да прави, което, видно, също няма да бъде подкрепено. После да чакаме на трета партия“, заяви Борисов. 

В сегашната обстановка сами не сме в състояние да съставим правителство. Да, има и краен вариант – правителство на малцинството. Може би, ако се изчерпят всички ходове, ще го направим заради нашите избиратели, за да видят, че имаме отговорност, желание и готовност, коментира още лидерът на ГЕРБ. 

Според него разговорите за правителство трябва да минат през разговори за финансите на държавата. Лидерът на ГЕРБ посочи още, че единственият резултат от сваленото след вот на недоверие правителство, начело с Кирил Петков, е настоящата висока инфлация в страната. 

Бойко Борисов препоръча на депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС да предложат удължаване на действието на настоящия бюджет и за следващата година и определи това като „единствения изход“ от финансовата нестабилност. 

Двадесет дни след изборите партиите продължават да се държат като в предизборна обстановка. Продължават да обещават неща, които звучат добре, но знаят, че практически няма как да станат, каза още той. 

Десислава Атанасова отново ще оглави парламентарната група на ГЕРБ-СДС 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС отново ще бъде Десислава Атанасова, която ще бъде подпомагана от трима заместници – Румен ХристовТома Биков и Александър Ненков. Секретар на групата ще бъде Евгения Алексиева.