Борислав Гуцанов е в основата на инициативата да бъде отстранен председателя на ОбС-Варна, Тодор Балабанов. От невчасовите му сметки без кръчмар остава въпросът дали „медузата“ е приет в математическата гимназия и я е завършил заради именитите си родители. Точно, както беше приет и завърши морското училище.

Това пишат варненци в писмо до rns.bg.

Ето целия текст без редакции:

Здравейте! Пишем Ви във връзка с вечната „медуза“ Борислав Гуцанов, който не спира прави интриги и да печели от наивници, които лъже, че всеки момент ще има какви ли не властови лостове.

От 2-3 месеца Гуцанов се опитва да угоди на Янко Станев, като го „върне“ на зам.-председателския пост, от който беше отстранен. Припомняме, че двамцата добре „работеха“ за себе си докато Гуцанов беше председател на ОбС, а Янко – неизменният шеф на комисията по финанси. Някой е измислил схемата да се махне Тодор Балабанов и на негово място да бъде поставен Костадин Костадинов. Последният е стара капия на „медузата“. Даже беше номиниран за кмет от БСП от същия този Гуцанов.

Доколко чистоплътен е Гуцанов знаят много хора. За свое оръжие в реализирането на плана, той използва общинския съветник от БСП Мартин Златев. Лъже го, че ще замести на председателското място Тодор Балабанов, след като бъде отстранен. Златев толкова е повярвал на „медузата“, че вече е провел серия от срещи с различни групи от ОбС-Варна, за да търси подкрепата им.

Схемата не може да стане факт докато не бъде отстранен и Генади Атанасов, който е в пряк сблъсък с Янко Станев и благодарение на когото последният беше отстранен от зам.-председателското място.

Ситуацията е показателна в много отношение. Първо – Гуцанов и компания посмъртно не могат да свалят Тодор Балабанов, защото нямат нужния брой гласове в ОбС-Варна, за това. За решението са нужни 26 гласа. Пределът на колаборацията са 18 гласа. Сред тях са четирите на десните, след като Стела Николова е убедена, че е следващият кмет на Варна. Още 4 има Костадин Костадинов. 6 от БСП. 2-ма от Воля. 1 от Янко Станев – той самият няма да посмее да гласува против председателя, защото ГЕРБ и СДС са коалиция. 1 от ВМРО.

Много е жалко, че Борислав Гуцанов е в основата на инициативата да бъде отстранен председателя на ОбС-Варна, Тодор Балабанов. От невчасовите му сметки без кръчмар остава въпросът дали „медузата“ е приет в математическата гимназия и я е завършил заради именитите си родители. Точно, както беше приет и завърши морското училище. От всички интриги може да се направи обосновано предположение, че Гуцанов продължава с вечната си схема – възмездни обещания. Който се хване на въдицата – за него си е!

За да спазим журналистическата етика, препратихме на Борислав Гуцанов, известен с прозвището „медузата“, съдържанието на писмото. Както във всеки друг случай помолихме за коментара му. Ако този път – за разлика от всички други случаи, получим такъв – незабавно ще го публикуваме.

Припомняме, че Борислав Гуцанов е депутат в 46-ото НС от „БСП за България“. Под вещото ръководство на Корнелия Нинова – първа в листата кандидат-депутати, столетницата преживя най-грозния си разгром. От близо милионна област Варна, партията получи 18 564 гласа, което представлява унизителните 10,85% и заслуженото четвърто място. Всичко това на фона на неспирната логорея – главно от Нинова, че БСП е единствената алтернатива и готова да управлява. Излежалият два продължителни периода в арестите, е активен и продължава да си вярва, че е нечий ментор. След изборите той направи напълно неуспешен опит да консолидира всички партийни лидери „за благото на морската столица“. За мнозина празнодумието на националната лидерка и варненският й велможа са само опити да привличат внимание и да имитират дейност, въпреки, че реално знаят, че са неатрактивни – и като личности, и като водачи на БСП.