България трябва отново да бъде парламентарна република. Без работещ парламент стабилност в страната не може да има и ще продължим да зависим от приумиците на един човек, който е решил да узурпира не само изпълнителната и законодателната власт, но вече посяга и на съдебната. Стабилността не се установява с диктатурата, а с демокрацията.

Това заяви Деница Сачева – бивш социален министър в правителството на ГЕРБ в интервю за Бтв.

Тя допълни:

Не може хората, които са избрани от народа, да се карат непрекъснато помежду си, а такива, които не са избирани и овластени, да взимат важни решения за страната и да определят бъдещето й.

Нашето разбиране е, че трябва да има редовно стабилно правителство с експерти, излъчени от коалициите, които са получили най-голямо доверие и в този смисъл представляват най-голяма част от избирателите. Разговорите ни не са за разпределяне на позиции, а на отговорности. Политиката не е за постове, а за да се постигат обществено полезни и значими цели.

Присъствието на ярки политически лица в бъдещ кабинет ще доведе до напрежение. Ако все пак такива има, няма да е по настояване на ГЕРБ-СДС и трябва да е ясно, че политическата отговорност за грешките и провалите ще се носи предимно от Продължаваме промяната.

Категорично няма да подкрепим чистки, нито действия, които противоречат на нашите разбирания и ще доведат до сътресения на системите. Готови сме да се противопоставяме на всеки опит за такива действия.

Цялото интервю можете да гледате на: http://bitly.ws/GowP