Вярвам на Бойко Борисов! Преди години съм говорила проти ГЕРБ по конкретен повод. Ще дойде време да кажа точно какъв. От 2016г., откакто работя за правителството, не съм направила компромис. За мен е важно, че моите политики се приемат. Днес вярвам на Бойко Борисов! Нямам причини да не го правя!

Това заяви в студиото на Бтв социалният министър Деница Сачева.

Коментарът бе направен след журналистически въпрос по повод публичното изявление на настоящата министърка от ГЕРБ 3 от времето, в което тя е била в опозиция.

Деница Сачева през 2013 година: ГЕРБ управлява със страх и репресии, точно както в комунизма!

В политиката трябва да загърбиш егото си. Важното е да си полезен на хората, продължи Сачева, все едно тя е била обидена от ГЕРБ, а не е казала това, което е смятала преди години.

Внимавам какво говоря. Думите и действията ми са в хармония, продължи противоречивото си говорене добричлийката.

Тя е категорична, че служебното правителство няма механизми, с които да реагира адекватно на ситуацията в страната, породено от управлението на третото правителство на Бойко Борисов и пандемията от коронавирус.

Всъщност, всички министри в което и да е служебно правителство имат пълната институционална компетентност да работят като министри от колегите си в кабинет след избори.

Сачева, която няколко пъти повтори тази сутри, че моралът в политиката е спазване на Конституцията и закона, би трябвало да знае този факт и да не използва неистини, за да мотивира съществуването на действащото в момента правителство.

КАЛИНКА ПЕНЧЕВА