Ако в България има по-подходяща дата за парламентарни избори от деня на психолозите – 4 април, то тя е само една – Световният ден на психичното здраве. Понеже тази дате е твърде далечна, като нищо изборите за Президент могат да се насрочат точно на нея – 10 октомври. Така изцяло синхронът между действия, време, деятели и резултати ще бъде постигнат на 100%.

Обяснението на Президентството за избора на 4 април е логично – тя е в неделята след първата възможна, в която сменя астрономическото време с т.нар. лятно. Това ще обърка със сигурност голяма част от и без друго не особено адекватния народ.

Факт е, че във Вселената няма нищо случайно и съвпадението на Деня на психолозите в България с изборния ден – също. Датата е узаконена като празник в далечната 1995 г.

Невероятно е, че управляващите и сателитите им съчиниха какви ли не мотиви, че 4 април не е добър ден за избор на Парламент: датата съвпада с католическия Великден и този на арменците. Вместо да празнуват, ще трябва да гласуват. Българските граждани зад граница няма да упражнят конституционното си право – да гласуват, защото в различните държави този ден ще е неработен.

Но… пропуснаха най-важното – „унижението“ с Деня на психолозите в България, определен за изборен.

И, ако не се сещате защо професионалният празник на психолозите в България е емблематичен за старт на 45-ото Народно Събрание, както и за ибралите състава му, проверете с какво се занимават лекарите с тази специалност.