Десетки родители – мъже и жени, молят във Фейсбук кмета на Варна – Благомир Коцев, да обяви няколко дни неучебни за децата. Само един фейк профил е против.

Под публикацията ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ на Община Варна притеснени родители настояват градоначалникът да даде ваканция на учениците заради тежките метеорологични условия с ураганния вятър от последното денонощие. Те се мотивират, че при създалата се ситуация е налице опасност за живота и здравето на децата им. Припомняме, че според законите в РБългария в пособни случаи кметът може да освободи учениците от присъствена форма на занятия до 3 дни.

Молбите на родителите са повече от основателни, защото ураганният вятър не спира. Паднали клони и дървета възпрепятстват придвижването из града. Спрени са влаковете заради паднали дървета. Навети преспи пък правят невъзможно придвижването на деца и възрастни от другите общини, част от които обявиха още снощи бедствено положение заради липса на ток, вода и затворени пътища. Не е ясно кога ще могат да се придвижат до работните си места във Варна и до класните си стаи.

И типично по български, по темата се е изказала Nelli Petkova – фейк профил, който няма нито една публикация на собствената си страница, но под чуждите коментира. Според въпросното същество от неясен пол трябва да се спре с мрънкането и децата да си ходят на училище, защото за това са ученици.

Електронното издание rns.bg припомня, че предизборната кампания мина. Който спечелил – спечелил! Време е за работа, а фейк профилите е добре да бъдат или замразени или „захранени“ със смислени изречения, с които да се включват в социалната мрежа!

СНИМКА Ясен Георгиев Филев