Много причини, натрупани във времето ме накараха да напусна ГЕРБ и НС. Бях председател на външната комисия в Парламента – единствената жена. 13 г. работя за ГЕРБ. Когато напуснах през май, партията ме укори, че не съм била агресивна срещу десните партии в моя район. В задния двор на кооперацията, в която живея, се разруши един паметник, за да се построи незаконен строеж. Имаше 29 жалби и нищо не се случи, докато не отидох при Цветанов, за да му кажа, че повече не мога да работя за ГЕРБ. Като председател на комисията по външна политика, след приключването на европредседателството на България, темата за външната политика вече не съществува. Нищо не се коментира, въпреки задължителните системни анализи и отчети.

Това заяви Джема Грозданова – депутатът, който напусна 44-ото НС и ГЕРБ, а сега е част от инициативния комитет на Републиканци за България.

Бях против едноличното управление на партията и парламентарната група. Да не забравяме, че не Цветан Цветанов беше реално първият човек в партията, допълни Грозданова.

Работила съм през вскички години с Цветан Цветанов добре и смятам, че мога да продължа да го правя, за да се промени модела на управление.

Не очаквам бъдещите няколко парламента да са дълготрайни поради политическата конфигурация. Подкрепям протестиращите, благодаря им. Парламентът е изгубил своята легитимност и в този смисъл трябва да има оставка на правителството, категорична е Грозданова.