Снощи, в дискотеката към мен се приближи Деан Дуков. Пита ме защо ще се вземе част от ресторанта на родителите му – „Дукова къща“, след като всичко е законно и всичко било платено. Отговорих му, че щом всичко е нормално, няма защо да се притеснява. След това ме удари и реално нямам спомени какво се е случило.

Това разказа за rns.bg председателят на ОбС-Каварна – инж. Йордан Стоянов.

Снощи той и съученици празнували 20 г. от завършване на средното образование. След вечерята в ресторант, част от тях отишли в местната дискотека. Именно там е станал побоя.

Припомняме, че Деан Дуков е един от основните критикари на местната изпълнителна и законодателна власти в Каварна. Той е близък до вече бившите кмет – Нина Ставрева, и председател на ОбС – Красимир Кръстев. Те двамата и екс-гербаджийската общинска съветничка – Мима Василева, внесоха предложение до ОбС, с което да бъдат освободени от такси заведения с тенти. Общински съветници публично разясниха, че това предложение обслужва само 7 заведения в града, едно от които „Дукова къща“.

По време на дебатите кметът – Елена Балтаджиева, разясни, че ще изпълни решението на ОбС, но преди това ще огласи кой-как се е сдобивал с договори и кой-какви данъци и такси плаща. За част от ресторантите – „Дукова къща“ и „Старият мост“ стана ясно, че плащат в пъти по-малко данъци и такси за терена, който реално ползват.

Твърди се, че Балтаджиева е коментирала със собственици на ресторанти, заведения и барове – завзели по-големи от договорните територии, да ги приведат в рамките на договорите. Сред тях били и двата ресторанта. Същите са продължения на серия други, в които бяха премахнати незаконно поставени преместваеми обекти, чийто собственици отново не даваха и лев за общинската хазна за бизнеса си.