Днес ще има променлива облачност, през деня намаляваща и до слънчево време. Само на отделни места утре, главно в североизточните и планинските райони, слабо ще превали. Започва затопляне.

Вятърът малко ще отслабне – през нощта ще бъде слаб, утре отново ще се усили и ще бъде умерен, в Дунавската равнина – до силен, от северозапад.

Минималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса, максималните ще са между 15 и 20 градуса, по Черноморието и в североизточните райони – малко по-ниски, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане е и ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

В планините вятърът малко ще отслабне и ще бъде силен до бурен, от северозапад. Ще има променлива облачност, на отделни места със слаб дъжд, над 2000 метра – от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 9-10 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

По Черноморието ще има променлива облачност, по северното крайбрежие слабо ще превали. Ще духа предимно умерен вятър – в сутрешните часове от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са от около 10 градуса на север до 15-16 градуса на юг.

Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 6 – 8 градуса.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, ще има и временни увеличения на облачността, без валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е слаб. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, а дневните ще продължат да се повишават и максималните в четвъртък ще са между 21° и 26°, по-ниски ще остават по морския бряг.

През 2017 г. астрономическата пролет (равноденствие) в Северното полукълбо започва на 20 март в 12:28 часа българско време.

През пролетта дните започват да стават по-дълги от нощта, температурите се повишават, природата се връща към активен живот. Първите характерни цветя за сезона са кокичетата и минзухарите.