„Дънди прешъс метълс Челопеч“ получи първото място в категорията „Качество“ на годиншните награди на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) с председател Кирил Домусчиев. Половината от МС, начело с Бойко Борисов отидоха на крака на тържеството, което се проведе София Тех Парк.

Отличената фирма е дъщерна компания на „Дънди прешъс“, канадската фирма, която от години изнася българското злато срещу нещожна част от него. Според официалните данни „Дънди“ е добила мед и злато от мината в Челопеч за 1,5 млрд. щатски долари, а в хазната е внесла 0,023 млрд. долара.

Половината членове на МС бяха на тържеството. На крак при Домусчиев дойде и Бойко Борисов, който разясни, че е много задължен на тази организация, която давала работни заплати на над 800 000 българи.

криб

„Ако имах бизнес и аз щях да членувам в КРИБ. Благодарение на Вас безработицата в България е под 7%, което означава, че само този, който не иска да работи, не го прави.“, заяви от трибуната Бойко Борисов.

Според официалните данни към май 2017 г. българският Северозападен регион е на 4-то място по безработица в ЕС със 76,5%.

Припомняме, че концесионният договор с „Дънди прешъс“ е сключен от 1999 г. за 30-годишен срок. Според мнозина договорът е изцяло порочен, защото е сключен в разрез с интересите на държавата, която е реалният собственик на подземните богатства по Констутиция. Той брутално ощетява и български народ. Последните, които настояваха за разтрогването му – Атака, вече са част от управляващото мнозинство.

Към вчерашна дата компанията със скандалната концесия вече е сред отличниците в българския бизнес и то в раздела „Качество“.

RNS