В ОД МВР-Варна, тече предварителна проверка по данни от образувано досъдебно производство за размяната на номерата на два автомобила. Според източници пожелали анонимност, е твърде възможно да бъде прикрит реалния виновник и наказанието да бъде наложено на наетити на трудови договори зад гишето на пункта за регистрация на МПС.

За новото дъно, постигнато в областната дирекция на полицията в морската столица, станало ясно, след като служители на Четвърто РПУ спрели за проверка кола. Оказало се, че регистрационната табела на лекия автомобил е различна от вписаната в големия талон. Номерата били свалени, колата – спряна от движение.

Сравнително бързо станало ясно, че не става въпрос за противозаконно отнемане на МПС и смяна на рег. табелите. С номерата, вписани като за тази кола, се движела друга – други марка, модел и цвят. Междувременно собственикът на втория автомобил с несъответстващи номера си купил винетка и със сигурност ще бъде санкциониран, защото тя не се води на колата, за която по документи е.

Образувано е досъдебно произвоство, което трябва да установи виновните, които освен другите отговорности би трябвало да покрият и вредите, които са нанесли на собствениците на колите с несъответстващите регистрационни номера.

Със заповед на директора е започната предварителна проверка в ОД МВР.

Опитват се да изкарат виновни жените, които работят на гишетата, а не цивилните лица, които дерибействат в поделението на МВР, коментираха близки до случая. Според тях т.нар. „регистратори“ прибират сериозни суми за услугата и не само до гишетата, а биват допуснати зад тях да избират „тарикатски“ номера от падащото меню, за които не се плаща защото уж „случайно“ им бил дошъл реда. Тези хора взимат поне по 400 лв. на кола, объркват реда пред и в пункта за регистрация на МПС, разпореждат се вътре без да имат никакво право, защото нямат трудово-правни отношения с МВР. Това безобразие е от години. Заради тях ако някой иска да си регистрира колата, чака поне ден, докато те го пререждат с пълномощни от други собственици. Вероятно всичко това е защото дават част от печалбата си на началниците в КАТ – Пътна полиция. Съвсем не случайно настоящият началник на сектора – Петко Камбуров и негова приближена служителка ги има във видео от банкет с „регистраторите“, разказват служители на вътрешното ведомство във Варна.

Проверката трябва да приключи днес и да бъде докладвана утре на директора Атанас Михов. Ще бъде повече от интересно дали към нея ще бъдат приложени данните от камерите на специализираната дирекция „Втърешна сигурност“, от които да се види, че размяната на регистрационните табели е дело на „регистраторите“, а не на жените зад гишетата. Още по-интересно ще е какво ще предприеме старши комисар Михов по отношение на безобразното разпореждане на цивилни лица в МВР, както и спрямо този, който ги е допуснал и търпи от години само и само заради „небесно сините им честни очи“.

Случаят с резменените табели заплашва да се превърне в поредното доказателство, че ръководството на ОД МВР-Варна, няма потенциал да сложи ред в „собствената си къщичка“, докато ние чакаме шефове е работници да въдворяват ред и сигурност в града, че им плащаме и заплати за това.

Kалинка Пенчева – дисциплинарно уволнена заради „непростима“ вербална обида към осъден за голямо количество наркотици пласьор
СНИМКА cars-help.com