На сайта на Общината функционира Единна информационна система по въпросите за COVID-19.

Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.

Платформата е достъпна чрез банера на началната страницата на общината и на адрес http://dobrich.bg/bg/info_pages/15653-въпроси-и-отговори-относно-covid-19

Там е събрана кратка, точна и актуална информация по основните въпроси – какво да правим, ако имаме съмнения, че сме били в контакт със заразени лица; какво да правим, ако сме възрастни или трудноподвижни хора; какво да правим, ако имаме деца, ако скоро сме се завърнали от чужбина и др.

Системата е интерактивна, с лесна навигация води потребителя до конкретния случай, от който се интересува, а информацията се актуализира постоянно. Целта й е да предоставя най-актуалната и полезна информация на едно място, без да се налага гражданите да посещават различни страници на различни институции. Освен това новата услуга улеснява получаването на обратна връзка относно проблемите на добричлии, от какво се вълнуват и какви затруднения изпитват, а доброволци и дарители могат да заявят възможностите си за оказване на съдействие.