Варненец е задържан снощи в Добрич, след като отишъл на уговорена от него среща с добричлийка, въоръжен с нож. Мъжът настоявал от месеци да стане интимен с дамата, която не откликвала на трепетите му. Същият агресивно заплашвал, че ще изтреби цялата фамилия и децата на познатата си с помощта на поръчкови наемници.

Сагата започнала през лятото, когато двамата главни герои работели в кк „Златни пясъци“. След като станало ясно, че добричлийката не иска да има нищо общо с варненеца, той започнал да й пише съобщения и писма, в които с детайли разяснявал какво ще последва за нея, родителите й и близките й, както и за децата във фамилията. Аналогични пращал и на майка й.

Вчера, след поредната заплаха с уговорката, че й дава последен шанс да промени отношението си, двамата се срещнали на бензиностанция „Лукоил“ в Добрич. По време на разговора мъжът извадил нож и се наложило свидетели да го задържат до пристигането на полицаи. У него били открити още ръкавици и радиостанция.

Варненецът бил отведен в полицията и след обяснения от потърпевшата и свидетелите, бил задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство. Уличеният е криминално проявен.

„Разследването срещу него ще трае 2 месеца, както е по закон. През това време ние как да живеем спокойно и да пращаме децата си на училище и на детска градина“, питат притеснени роднините на потърпевшата.

Те недоумяват защо прокурорът от Районна прокуратура – Добрич, не е поискал определянето на постоянна мярка за процесуална принуда – да бъде арестуван и така да бъде осигурено спокойствието, здравето и живота им.

Припомняме, че през последните месеци няколко жени загубиха живота си след серия от заплахи от мъже, настояващи за близост с тях. В повечето случаи жертвите многократно бяха търсили помощ и закрила от страна на държавата в лицето на полиция и прокуратура.

СНИМКАТА е илюстративна
rns