Бившият председател на ДАНС, действащ служител на агенцията и спонсор на футболния клуб „Витоша Бистрица“ са задържани по време на незаконен лов, научи ексклузивно rns.bg.

Според информацията, вчера, малко преди полунощ, е получен сигнал за браконери, които ловуват в землището на благоевградското село Сушица.

На място са установени два леки автомобила – „Нисан Патрол“ и „Грейт Уол“ със софийска регистрация и три лица. Те са: Димитър Георгиев – бивш председател на ДАНС, Димитър Кръстев – действащ служител на ДАНС и Сергей Ташков – собственик на ихтиманската фирма „Бесер“ ЕООД и столичанина Димитър Андреев.

Според неофициална информация общото между служителя на ДАНС и бизнесменът е факта, че първият играе футбол в любимия на бившия премиер „Витоша Бистрица“, а вторият е президент и един от спонсорите на същия този клуб.

При проверката в един от автомобилите е открит труп на диво прасе. Извършено е претърсване и изземване на автомобилите. Освен убития глиган са намерени 4 карабини и боеприпаси за тях. Иззети са и патрони 9х19 пара.

По случая е образувано следствено дело по описа на ОСлС при Окръжна прокуратура Благоевград за извършено престъпление по чл.237 от НК.