Йордан Стоянов от ГЕРБ е председателят на новоизбрания Общински съвет в Каварна. Той бе избран с мнозинство пред другите двама номинирани – досегашният председател Красимир Кръстев и бившият кмет Нина Ставрева. Двамата бяха кандидати за кмет, но не стигнаха даже до балотажа.

На гласуването днес Красимир Кръстев е получил един глас – най-вероятно собствения му. Нина Ставрева – четири гласа, само собствения си и на съпартийците си.

дд

Йордан Стоянов е подкрепен и от съветниците на ВМРО, които до вчера трябваше да се съобразяват с волята на местния дерибей Валентин Николов Цуци, който „инвестира“ в спечелилата кметското място Елена Балтаджиева.

Към 16, 20 ч. днес е напълно ясно, че Красимир Кръстев, който се готвеше за зам.-кметско място, залудо си прехвърли вчера всички фирми на жена си и плати напразно таксите за това.

Нина Ставрева ще трябва да плати 28 000 лв. начет, отделно ще трябва да понесе отговорност за всички финансови и кадрови злоупотреби.

Нито едно предложение на избраната с купени гласове Елена Балтаджиева няма да мине през местния парламент, ако не е разумно и не е в полза на гражданите на Каварна.

Със сигурност предстои и пълна ревизия на Община Каварна, за да установи АДФИ всички нередности, които ще стигнат до Прокуратурата.

Въпрос на време е госпожа-другарката – Нина Ставрева, която забърка кашите, да посети Сливенския затвор, където също може да се кандидатира за кмет.

Калинка Пенчева