Полска туристка получи присъда по бързо производство за хулиганство и съпротива на орган на реда, съобщиха от пресслужбата на Районна прокуратура – Варна.

3 г. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок е наказанието, което е постигнато след споразумение между подсъдимата и прокуратурата. То е одобрено от съда.

Самите непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото са извършени на 1 август тази година, като са съпроводени със съпротива срещу орган на властта.  Тогава подсъдимата в нетрезво състояние се опитала да удари с глава старши полицай към районното управление на полицията в КК “Златни пясъци“ и нанесла удар с ръка в областта на рамото на служителя на реда.

За извършеното престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК, на 24-годишната полска туристка бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Пострадалият от деянието се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди.              

Съдебният акт е окончателен.