Това е Борислав Гуцанов! Безсмъртният председател на градския съвет на БСП-Варна! Два пъти арестуван, с висящо дело за източване на Община Варна през общинска фирма, в качеството му на председател на ОбС! При 90 000 лв. годишна партийна субсидия, „медузата“ дължи хиляди левове наем за офисите на столетната партия в морската столица, всичките – на държавата, всичките – за сметка на данъкоплатците!

С такъв като него ли БСП смятат да печелят избори?!

Електронното издание rns разполага с документи, доказващи десетки хиляди лева задължения на градския съвет на БСП-Варна, за офисите, предоставени им от Областна управа – Варна. По закон именно тази администрация предоставя на преференциални цени офиси на парламентарно представените партии, включително и на БСП.

Задълженията са натрупани в годините и са за десетки хиляди лева. Без лихвите по тях. Част от тях са толкова стари, че скоро поради давност, държавата ще ги изгуби.

Т.е. отново Борето Гуцанов отново ще се възползва някой друг да му плати масрафа.

В типичния си „медузен“ стил, човекът, който два пъти беше арестуван и прекара месеци зад решетките за криминални престъпления, който и към момента има неприключено дело за извършено криминална престъпление, не се е посвенил да използва и държавата, за да усвои целева партийна субсидия за неизвестни нужди. Твърде вероятно – лични.

Само за един от офисите, за един период от време, юнакът, натрупал 12 загуби на избори с „братчето си“ Сергей Станишев, дължи над 14 000 лв.

г7

h5

Заради продължителното неплащане на преференциално ниския наем, Гуци се споразумява с областния управител да започне покриване на задължението.

Всъщност, на 15 ноември 2016 г. Борислав Гуцанов подписва споразумение с областния управител за задължения, натрупани по договора за наем от 22 юли 2009 г. Същият е прекратен от страна на наемодателя на 21 септември 2016 г. заради неплащане на наема при задължения от 14 968, 80 лв. – главница в едно с 1 441,01 лв. лихва. Според споразумението „медузата“ се задължава да изплати задължението на равни месечни вноски от по 500 лв. ежемесечно.

1

 

г1

Източници от Областна администрация Варна, обаче твърдят, че той не е платил нито лев по споразумението. На 16 ноември 2016 г. той сключва нов договор за наем с Областна управа.

След изтичането на давността по вземанията, по закон Агенция „Държавен финансов контрол“, би трябвало да потърси сметка от областния управител защо не е събрал сумите, като с това е нанесъл щети на държавата.

Явно „мудузата“ Гуцанов смята, че самата държава няма да се саморазправи с областния си управител и дори да го направи, за него самият няма да има последици.

През всичките тези години, в които лицето на БСП-Варна, си позволява да нарушава законите, в качеството си на служебно лице, той злепоставя и цялата партия. Този факт би бил притеснителен, ако в морската столица не беше ясно, че Гуцанов използва БСП като фрачайзинг-марка и докато тя трупа негативи и загуби, бизнесът му и паричките му растат.

Той е един и същи – преди общината, сега източва БСП.

Това е!

Толкова може!

Това умее!

Въпросът е с това лице, с тази „медуза“, с този на два пъти подсъдим, с висящо дело за криминално престъпление – с този интересчия ли БСП смята да печели избори?!

И по-важният – докога Борислав Гуцанов ще е по-силен от инстинкта за самосъхранение на столетната партия?

Личният ми въпрос към съществото Борислав Гуцанов е – с неплатените наеми ли си купи последния скъп джип, или те му стигат само за бензина на месец? Както и – ще изтърпи ли с години гост на хотела му да не си плаща? И, ако отговорът на последния въпрос е „НЕ“, на какво отгоре е решил, че е нещо повече от всички останали и, че всички са длъжни да му търпят наглите „медузени постановки“?!

Калинка Пенчева