Че жегите навън са трудно поносими, е ясно за всички. Несвикнали с температури около 40 градуса в продължителен период от време, при мнозина настъпват видими промени в логиката на мисловния процес и действия.

И, докато при Мая Манолова, която винаги е готова да говори и поставя условия – например, в горещниците впечатлява изказването на колегата й – депутат Николай Хаджигенов. Вече осъденият адвокат преди минути заяви:

„Логично е третият мандат да дойде при нас, а не при БСП. Защото ние кабинет на БСП няма да подкрепим“, заяви твърдо депутатът от най-малката парламентарна група на „Изправи се, БГ! Ние идваме!“

Не се знае може ли да смята господина, за да осмисли, че без ГЕРБ и ИТН, при изявленията, че никой на иска ДПС в мандата си, правителство няма да има.

Да си последен, най-малък и незначителен, да опитваш да компенсираш тези факти с истерични крясъци и претенции, не говори добре за никого.

Да се правиш на значим пред избирателите си, че си готов с 13 депутата да съчиниш работещ министерски съвет, е такова експресивно празнодумие, което би могло да се оправдае само с опита от артикулацията да се раздвижва въздуха и да се разхлажда околността.

Хаджигенов е поставил и срок, до който горното може да продължи: „докато ИТН „поумнеят“……