Скандалният депутат от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов отново намеси името на премиера Бойко Борисов, след като миналата година предизвика истински трус в управлението с повдигнатите му обвинения, сред които и изискани „4 тона суджук за премиера“.

„Не съм се чувал с премиера. Чувствам се обиден, че съм разочаровал премиера. За това сега (година и 4 месеца след скандала – бел. ред.) искам да му се извиня. Аз съм от основателите на ГЕРБ в Добрич и за това съм правил услуги на премиера. Суджук не съм му пращал. Още съм член на ГЕРБ. Платил съм си членския внос за тази година“.

Това заяви в студиото на Бтв Живко Мартинов. С него незнайно защо, по фанела, беше и бившият шеф на „Аполо и Болкан“ в Добрич – Петър Малджиев. Името на последния нашумя това лято, след като стана ясно, че въпреки, че е обвиняем по „суджукгейт“, в хотела му спят командированите служители на МВР за туристическия сезон.

Видимо притеснен Живко Мартинов повтори десетки пъти „пак да обясня“, като реално отрече всички факти по повдигнатите му обвинения и се опита да докаже, че прокуратурата не знае нито какво прави, нито на кой свят е.

Двамата добричлии и водещият тактично премълчаха тиражирания вчера в публичното пространство скандал, свързан с 300 000 лв. от Мартинов към Румяна Арнаудова, „за да държи делото срещу него на трупчета“.

Според Мартинов и Малджиев един от основните свидетели по „суджукгейт“ – Антон Проданов, има неразплатени задължения за наеми и консумативи, които по неясни причини същите никога не са си поискали.

Четирите тона суджук не били поискани, защото „кой ще ги яде“, беше довода на Мартинов. В същото време пропускайки, че приятелчето му в студиото Малджиев има хотели и ресторанти.

Чисти като момини сълзи Мартинов и Малджиев така се унесоха във фантазиите си, че никога нищо лошо никому не са правили, че се наложи да бъдат приземени от водещия Антон Хекимян с репликата: „Всички знаем как се случват нещата в България“.

Напълно неадекватно поведение от двамата гости. Докато на Матинов му трепереха ръчичките, а Малджиев си изпусна нервите, крещейки в студиото.

Независим експерт и полиграф в студиото, за да се разбере кой казва истината и кой лъже, поиска един от основните свидетели по „суджукгейт“ Антон Проданов. Той беше категоричен, че толкова лъжи на едно място не е чувал и се възмути за Мартинов: „Не знам как не го е срам да лъже от името на премиера“.

Проданов припомни, че всички кадрови политики на всички служби са реализирани от Маринов. След повдигането на обвиненията на Мартинов и Малджиев след актове, ревизии, сигнали, от подставени лица, се упражнява невероятен тормоз над свидетелите.

„За това се бави делото, за да имат време да ни дискредитират нас – свидетелите“, категоричен бе Проданов.

 

 

полиграф