Законопроект на Обединени патриоти, за който председателят на каварненско НПО твърди, че е иницииран от него, събира граждани на протест пред партийната централа в София тази вечер. 

Мероприятието е организирано във Фейсбук от Владо Руменов – един от активните граждани от групата „Свободен Камен бряг“.

Припомняме, че Обединени патриоти настояват Парламентът да премахне последните правила срещу непремерено застрояване в ЗУТ и ЗУЧК. На тяхно място да узакони нови текстове за специални зони, за които ограниченията няма да важат и които да се застрояват „ускорено“.

Въпросната теза развива Стелиян Томов – председател на сдружение с нестопанска цел с общественополезна дейност „За туризма на Калиакра“. Същият многократно е тиражирал идеята част от землището на Община Каварна да получи статут „приоритетна зона за развитие“. В нея всеки собственик ще може да строи върху имота си без да има общ устройствен план на общината. Той самият неколкократно и в различно формати тиражира новината, че законопроектът на Обединени патриоти е негово дело. Въпросният нямало как да не стане закон, след като вече имал и политическата подкрепа от страна на коалиционния партьор на ГЕРБ.

Последната новина около председателя на „За туризма на Калиакра“, който се е вживял в законотворец, бе писмо от председателя на ОбС-Каварна, инж. Йордан Стоянов. То бе във връзка с абсолютно противоречащи си докладни, които трябваше да бъдат разгледани от ОбС по инициатива на Стелиян Томов. Според инж. Стоянов, все още няма отговор от сдружението на каква експертиза стъпва председателят му – Стелиян Томов, за да настоява да се приемат и двете противоречащи си докладни.

Според запознати Стелиян Томов е завършил спортно училище във Варна със специалност „колоездене“.

След общественото недоволство, което поражда законодателната инициатива на Стелиян Томов през Обединени патриоти, предстои отговор на въпроса: Сложиха ли си таралеж в гащите патриотите с експертизата на велосипедиста Стелиян Томов?